Villa Verde, Harderwijk

Praktische informatie

Contactgegevens

Boerhaavelaan 108
3843 AP Harderwijk
088 – 056 3000

Woonzorglocatie Villa Verde opende in 2021 haar deuren aan de rand van de Harderwijkse binnenstad. Hier wonen ongeveer 54 bewoners, verdeeld over twee woonlagen. De onderste woonlaag is voor mensen met lichamelijke klachten (ZZP 6), terwijl de bovenste woonlaag een veilige omgeving biedt voor mensen met dementie (ZZP 5).

Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-slaapkamer en badkamer. De gezamenlijke woonkamer is het hart van Villa Verde, met hoekjes om te ontspannen, ontmoeten, rusten en eten. Hier kunt u lezen, tv-kijken, hobby’s uitoefenen of spelletjes spelen. Bezoek is altijd welkom voor een kop koffie of thee.

Samen voor de beste zorg en ondersteuning

Naasten en vrijwilligers

In deze locatie werken we samen met naasten en vrijwilligers, de zogenaamde ‘informele zorg’.  We vullen elkaar aan en versterken elkaar en dat komt onze bewoners ten goede. We gaan graag in gesprek met bewoners en hun naasten over hoe we samen de beste zorg kunnen vormgeven.

Aandacht voor welzijn

Ouderen die het fijn vinden om onder de mensen te zijn en die waarde hechten aan betrokkenheid en een zinvolle daginvulling voelen zich hier snel thuis. Villa Verde staat voor mooie dagen,  samen wonen, leven en werken. Bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers kennen elkaar goed en werken echt samen.

Faciliteiten

  • Modern gebouw
  • Ontmoetingsruimte met omheinde tuin
  • Creatieve ruimte
  • Fietsen
  • Biljart
  • Piano
  • Gevarieerde dagbegeleiding
  • Dichtbij winkelcentrum
leerhuis

Leerhuis

Villa Verde is een leerhuis waar leerlingen worden opgeleid tot verzorgende ig of verpleegkundige. Hier leren onze leerlingen direct in de praktijk. Zo zijn zij vanaf dag één betrokken bij de dagelijkse zorg van bewoners. Leerlingen krijgen intensieve begeleiding en kunnen hier zowel hun vakkennis als hun vaardigheden ontwikkelen. Zo dragen we bij aan de professionele groei van onze leerlingen én aan de kwaliteit van zorg binnen onze organisatie. Het leerhuis is ook een proeftuin voor het werken met domotica en zorgtechnologie.

Een kijkje in Villa Verde

Het is mogelijk een rondleiding te krijgen. U bent van harte welkom. U dient zich hiervoor wel van te voren aan te melden via telefoonnummer 088-0563000.

Bekijk alvast onderstaande foto’s in het fotocarrousel om een indruk te krijgen. Dit carrousel laat achter elkaar foto’s van de locatie Boerhaavehof zien. Klikt u op een foto, dan wordt de foto groter.  U kunt dan zelf door de foto’s heen bladeren door op de pijltjes te klikken.

Meer informatie

Om u zo goed mogelijk te helpen met de voorbereiding, vindt u hier informatiebladen met veelgestelde vragen en antwoorden. U kunt ze zelf downloaden, maar als u op de wachtlijst staat ontvangt u ze ook van de afdeling klantadvies.

Let op! Het informatieblad ‘Verhuisd’ is niet volledig gevuld, omdat dit voor elke cliënt persoonlijk wordt gemaakt.

Informatiebladen (voor ouderen met lichamelijke beperkingen)

Informatiebladen ( voor ouderen met dementie) 

Extra informatie 

Medewerkers van het team welzijn organiseren samen met vrijwilligers een breed scala aan activiteiten, altijd in overleg met bewoners.

Samen met bewoners, naasten en vrijwilligers zorgen we voor een sfeervolle plek waar we elkaar kunnen ontmoeten en samen iets kunnen ondernemen. Of het nu gaat om koffie drinken, de krant lezen of een potje biljarten, er is altijd iets te doen. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten of aanschuiven bij een van de verschillende bijeenkomsten.

Meer over activiteiten in woonzorglocaties

Vanuit het Advies- en behandelcentrum (ABC)  werken behandelaren vanuit diverse vakgebieden samen om u de best mogelijke zorg te bieden. Uw wensen en kwaliteit van leven staan centraal in onze aanpak.

In overleg met u en uw naasten bespreken we wat voor u belangrijk is en stellen we samen doelen op in een behandelplan. Zo zorgen we ervoor dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft.

Lees meer over de behandelmogelijheden.

De Wet zorg en dwang regelt de rechten van mensen met een psychogeriatrische aandoening als dementie (en mensen met een verstandelijke beperking) bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname. De kern van de Wet zorg en dwang is ‘Nee, tenzij’.  Alleen vrijwillige zorg, tenzij het echt niet anders kan.

De zorg voor ouderen met dementie moet zoveel mogelijk op vrijwillige basis plaatsvinden. Maar soms kunnen mensen met dementie niet meer goed inschatten of situaties risico’s opleveren en komt hun veiligheid in gevaar. Dan kan de vrijheid van een bewoner worden ingeperkt, maar alleen onder de zeer strikte voorwaarden die in de Wet zorg en dwang zijn vastgelegd.

Lees hier meer over de Wet zorg en dwang. 

Als een bewoner in een van onze woonzorglocaties overlijdt, zorgen wij voor een respectvolle en zorgvuldige begeleiding in de eerste uren daarna. We begrijpen dat dit een ingrijpende en emotionele gebeurtenis is voor naasten en vinden het is belangrijk dat zij op een goede manier afscheid kunnen nemen. Daarnaast moeten ook praktische zaken worden geregeld.

Op de pagina Laatste zorg hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet. Zo weten nabestaanden waar zij aan toe zijn en  kunnen we samen de laatste zorg zo goed mogelijk invullen.

Google Maps

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.

Zorgkaart Nederland