Kroondomein, Ermelo

Praktische informatie

Contactgegevens

Sparrenlaan 10
3851 XR Ermelo

  • 088 0564530   (eerste etage)
  • 088 0564532   (tweede etage)
  • 088 0564534   (derde etage)

Buurtkamer in Kroondomein
Oranjepark 12
3851 RE Ermelo

Kroondomein is een nieuw woonzorgcentrum in Ermelo. Hebt u steeds meer verzorging en begeleiding nodig door lichamelijke of geheugenproblemen? Dan is Kroondomein misschien iets voor u. 24 uur per dag zijn er zorgmedewerkers de buurt om u waar nodig te ondersteunen.

Kroondomein is te vinden op een centrale plek in Ermelo met winkels en andere voorzieningen op loopafstand. Het gebouw telt 76 studio’s en appartementen; er zijn ook appartementen geschikt voor echtparen.

Op elke etage is ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te eten, hobby’s uit te oefenen, interesses te delen of feestelijke gebeurtenissen te vieren. Op de begane grond is een ruime buurtkamer waar ook mensen uit de buurt van harte welkom zijn. U kunt er samen met buren, familie of vrienden koffiedrinken of deelnemen aan een van de gezellige activiteiten die wij organiseren.

Samen voor de beste zorg en ondersteuning

Naasten en vrijwilligers

In deze locatie werken we samen met naasten en vrijwilligers, de zogenaamde ‘informele zorg’.  We vullen elkaar aan en versterken elkaar en dat komt onze bewoners ten goede. We gaan graag in gesprek met bewoners en hun naasten over hoe we samen de beste zorg kunnen vormgeven.

Omzien naar elkaar

Kroondomein maakt onderdeel uit van het Oranjepark. Een wijk waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen en versterken. Jong, oud, gezond of kwetsbaar: je doet ertoe in het Oranjepark! Als individualisme plaatsmaakt voor solidariteit en betrokkenheid tussen jong en oud, kunnen mensen langer in hun eigen leefomgeving blijven. De Zorggroep heeft het initiatief genomen tot deze concrete vorm van ‘de participatiemaatschappij’.

Faciliteiten

  • Modern, duurzaam gebouw
  • Verschillende ontmoetingsruimtes
  • Een gezellige buurtkamer
  • Kapsalon
  • Diverse verenigingsactiviteiten
  • Dichtbij winkelcentrum
Kroondomein, Ermelo

Ingang Buurtkamer
De buurtkamer heeft een eigen ingang (niet via ingang Kroondomein):
Oranjepark 12, 3851 RE Ermelo

De Buurtkamer

Met Oranjepark hebben we een inclusieve samenleving voor ogen. Minder individualisme, meer naar elkaar omzien. De Zorggroep richt zich niet alleen op mensen die zorg nodig hebben, maar ook op de mensen om hen heen. De Buurtkamer speelt hierbij een belangrijke rol. Deze ruimte is bedoeld voor iedereen, van kind tot senior. Hier kom je elkaar tegen, kun je je sociale netwerk uitbreiden, contact met anderen versterken, iets voor elkaar betekenen. Hier onderneem je samen iets of haal je informatie.

In de Buurtkamer kunnen buurtbewoners – in afstemming met vrijwilligers en de coördinator informele zorg – initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan het doel van de buurtkamer: een ontmoetingsplek bieden aan bewoners van Kroondomein én de buurt. Ook professionele organisaties zijn van harte uitgenodigd om samen met vrijwilligers activiteiten te verzorgen in dit huis van ontmoeting.

Buurtcoach
Tirza de Lange: tirza.de.lange@welzijnermelo.nl

Een kijkje in Kroondomein

U bent van harte welkom voor een rondleiding. U kunt hiervoor een afspraak maken via 088-0563000.

Bekijk alvast de  foto’s in het fotocarrousel om een indruk te krijgen. Klikt u op een foto, dan wordt de foto groter. U kunt door de foto’s heen bladeren door op de pijltjes te klikken.

Meer informatie

Om u zo goed mogelijk te helpen met de voorbereiding, vindt u hier informatiebladen met veelgestelde vragen en antwoorden. U kunt ze zelf downloaden, maar als u op de wachtlijst staat ontvangt u ze ook van de afdeling klantadvies.

Let op! Het informatieblad ‘Verhuisd’ is niet volledig gevuld, omdat dit voor elke cliënt persoonlijk wordt gemaakt.

Informatiebladen (voor ouderen met lichamelijke beperkingen)

Informatiebladen (voor ouderen met dementie)

Extra informatie

Medewerkers van het team welzijn organiseren samen met vrijwilligers een breed scala aan activiteiten, altijd in overleg met bewoners.

Samen met bewoners, naasten en vrijwilligers zorgen we voor een sfeervolle plek waar we elkaar kunnen ontmoeten en samen iets kunnen ondernemen. Of het nu gaat om koffie drinken, de krant lezen of een potje biljarten, er is altijd iets te doen. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten of aanschuiven bij een van de verschillende bijeenkomsten.

Meer over activiteiten in woonzorglocaties

Vanuit het Advies- en behandelcentrum (ABC)  werken behandelaren vanuit diverse vakgebieden samen om u de best mogelijke zorg te bieden. Uw wensen en kwaliteit van leven staan centraal in onze aanpak.

In overleg met u en uw naasten bespreken we wat voor u belangrijk is en stellen we samen doelen op in een behandelplan. Zo zorgen we ervoor dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft.

Lees meer over de behandelmogelijheden.

De Wet zorg en dwang regelt de rechten van mensen met een psychogeriatrische aandoening als dementie (en mensen met een verstandelijke beperking) bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname. De kern van de Wet zorg en dwang is ‘Nee, tenzij’.  Alleen vrijwillige zorg, tenzij het echt niet anders kan.

De zorg voor ouderen met dementie moet zoveel mogelijk op vrijwillige basis plaatsvinden. Maar soms kunnen mensen met dementie niet meer goed inschatten of situaties risico’s opleveren en komt hun veiligheid in gevaar. Dan kan de vrijheid van een bewoner worden ingeperkt, maar alleen onder de zeer strikte voorwaarden die in de Wet zorg en dwang zijn vastgelegd.

Lees hier meer over de Wet zorg en dwang. 

Als een bewoner in een van onze woonzorglocaties overlijdt, zorgen wij voor een respectvolle en zorgvuldige begeleiding in de eerste uren daarna. We begrijpen dat dit een ingrijpende en emotionele gebeurtenis is voor naasten en vinden het is belangrijk dat zij op een goede manier afscheid kunnen nemen. Daarnaast moeten ook praktische zaken worden geregeld.

Op de pagina Laatste zorg hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet. Zo weten nabestaanden waar zij aan toe zijn en  kunnen we samen de laatste zorg zo goed mogelijk invullen.

Google Maps

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.

Zorgkaart Nederland